Un fenomen pur romanesc!

Un fenomen pur romanesc!

Romanii sunt cei mai privilegiati cetateni de pe planeta. Din ce motive, m-ar inteba multi conationali. Din mai multe motive, dar vreau sa enumar numai doua: spectacolul politic si spectacolul stradal, doua opinii diferite, doua mentalitati diferite, care au aproape acelasi rezultat.

Daca in cazul spectacolului politic, cei aflati la guvernare, adica stimabilii pesedisti se intrec in fel si fel de giumbuslucuri, cei din strada, aparatorii democratiei romanesti, multi dintre ei platiti din conturi straine si obscure publicului larg, fac tot un fel de spectacol, uneori umoristic, alteori tragic.

Aceste protese nu au fost impotriva  noului Cod fiscal, ci la unele modificari la legile justitiei, multe dintre aceste modificari fiind cerute de CCR.

Dar ce importanta mai are aceasta mascarada fiscala daca avem justitie pe bunul plac.,

Guvernul, pe de o parte, incropeaza cea mai sinistra lege fiscala, si anume, arunca in carca amaratilor, palmasilor,  intreaga povara fiscala, sub pretextul unor majorari salariale.

Aceste modificari vor aduce, nu peste foarte mult timp, rezultatele asteptate, nu cele pozitive cum viseaza guvernatii, ci cele negative, care se vor traduce prin concedieri masive in aparatul bugetar, un lucru bun de altfel, dar si cresterea somajului in sectorul privat.

Ministrul Muncii spune de trei ori pe zi, la televizor, ca avem deficit de forta de munca in Romania, adevarat, nimeni nu contesta acest fapt, dar deficit avem pe un sector, cel al constructiilor, iar din iarna se va rezolva problema, odata cu inchiderea santierelor.

Desi marile sindicate urla de dimineata pana sera ca aceste modificari fiscale fac mai mult rau decat bine, ministrul muncii spune ca sindicatele nu stiu aritmentica- calculele arata altfel, nu cum spun sindicatele.

Pana vom vedea ce decizii se ia legat de modificarile la legile justitiei dar si la noul Cod fiscal, vom asista in continuare la un fenomen pur romanesc.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.