Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Ciobanu Ștefan (aflat în stare de reținere), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și furt.

La data de 06 noiembrie 2017, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Drăgășani care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, la data de 05 noiembrie 2017, în jurul orelor 14,00 în timp ce se afla pe un drum de tarla, în mun. Drăgășani, inculpatul a abordat persoana vătămată T.M., sub pretextul că verifică dacă transportă lemne în atelajul hipo, ocazie cu care inculpatul a trântit-o pe sol și a întreținut raporturi sexuale, fără consimțământul acesteia, sustrăgându-i și, telefonul mobil ce-l avea asupra ei.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here