O ciudata rasturnare de situatie se intapla in PSD. Dupa o guvernare dezastroasa si plina de sincope, cu mii de politruci urcati in varful statului, PSD a incasat, in 2019, doua lovituri cauzatoare de moarte.

Daca, cu putin noroc si o strategie isteata din partea PNL, PSD, fost cel mai mare partid din Romania, poate ajunge pe aceiasi scara a valarilor cu PMP, PRO Romania sau ALDE. Daca alegerile locale vor fi pierdute la un scor de 10 – 15 procente intre cele doua partide, PSD se pregateste sa iasa din decor.

O schimbare la fata, singura solutie

Asa cum vorbeste si Cosmin Gusa, o strategie impinsa de o noua conducere a partidului ar fi una din solutiile salvatoare. Desi Ciolacu este sustinut de fosta conducere toxica a partidului, cei care au sustinut toate prostiile debitate de Dragnea, il pot inscauna pe Ciolacu la conducere partidului.

Daca Ciolacu ajunge presedinte PSD, aceasta varianta duce la o pierdere si mai mare a increderii electoratului. O alta varianta sustinuta de Cosmin Gusa ar fi revenirea lui Grindeanu in PSD, dar si propulsarea sa in fruntea partidului.

Grindeanu ar coopta o noua echipa de conducere, iar cei vechi, deja obositi politic, ar face un pas in spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.