O politica de plastelina

O politica de plastelina

Romania nu a avut nici o data o clasa politica mai slaba ca acum, iar acest lucru este vizibil din cel mai indepartat satelit de pe orbita.Cerem prea mult de la niste oameni care, din multe puncte de vedere, nu ar trebui sa se afle acolo, locul si menirea lor nu este in Parlament, Guvern sau in alte institutii cheie. Nu poti deveni politician, fara sa ai o cultura politica bogata. Pentru un tanar este obigatoriu, daca doresti sa faci politica, sa stii cateva lucruri esentiale. Si mai e ceva: politica nu te face un om bogat.

Politica este ca si medicina, o faci cu si din pasiune pentru cel de langa tine. Si tocmai acest lucru s-a intamplat in Romania! Cei mai bogati romani sunt tocmai politicienii. Romanii au un dar aparte fata de restul europenilor: stiu sa ierte repede, adica in cel mult patru ani,  pentu a mai da un vot celui ce a furat timp de un mandat, daca mai face si ceva pentru comunitate, acest lucru ii asigura din start un nou mandat.

Timp suficient pentru a trage cateva milioane in conturi si alte privilegii nemeritate. Daca in anii 90, intalneam lozinci precum: ”O clasa de hoti” , ”Comunistii la putere”- ce sa vezi, aceste lozinci nu au disparut, au ramas in mentalitatea colectiva, desi au trecut aprope trei decenii si politicienii anilor 90 au cam disparut, cu mici exceptii.

Avem aceiasi politicieni aroganti, ca in urma cu 15- 20 de ani,  dar fara justificare, cei din anii 90 sau 2000 au facut politica, cei din ziua de azi, nu. Daca luam in calcul si ce pepiniera dezastroasa detin principalele partide politice din Romania, si ma refer la PSD si PNL, situatie devine catastrofala.

Recent, pe un post tv. am vazut, la o intalnire a liberalilor, o tanara din TNL spunea cum politica liberala este o politica de stanga. Cu astfel de oameni nivelul politicii romaneste devine tot mai precar.

Ce mai poti spune dupa astfel de bazaconii!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.