Motiune impotriva premierului Dancila

Motiune impotriva premierului Dancila

PNL vrea sa depuna motiune impotriva premierului Dancila.

Liberalii au revenit la sentimente mai democratice si anunta ca vor depune o motiune de cenzura impotriva împotriva Guvernului Dancila.

„Nu sunt de acord de principiu cu folosirea plângerilor penale în lupta politică (ce a făcut recent Orban am spus deja că este o prostie) – pentru decizii politice (bune sau proaste) se dă socoteală în Parlament și la alegeri.

”Opoziția are dreptul la o moțiune de cenzură pe sesiune, iar sesiunea parlamentară se încheie pe 30 iunie. Garantat vom depune moțiune de cenzură, dar o vom depune în momentul în care considerăm că avem șansele cele mai mari”, a declarat Ludovic Orban.In urma cu o saptamana, lideul PNL  ludovic Orban, anunta ca a depus o plangere penala impotriva premierului Dancila, acuzînd-o de Înaltă Trădare.

Capitolul plangeri penale impotriva guvernului pare sa nu se sfarseasca aici, liberalii anuntand ca vor mai depune o plangere penala impotriva Guvernului. Senatorul PNL Florin Cîţu ameninţă că depune plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă, a vicepremierului Viorel Ştefan şi a ministrilor Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, ca urmare a proiectului care ar viza suspendarea contribuţiilor la Pilonul ll de pensii.

Victor Ponta intra si el in batalia plangerilor penale si spune ca,  în cazul în care Guvernul ar încerca să suspende contribuţiile la pensia administrată privat, va depune si el plangere penala.

Când vine vorba însă de banii MEI (și ai dvs) acumulați la Pilonul 2 de pensii lucrurile sunt însă total diferite – acei bani NU sunt ai Statului ci au fost plătiți de mine (și de toți cei care aveau în 2006 sub 35 de ani) și îmi aparțin/ dacă Guvernul îi va lua, acesta nu este o decizie politică și fapta reprezintă infracțiunea de furt calificat, sancționata de Codul Penal!

Dacă se vor fura de către Guvern banii MEI acumulați la Pilonul 2 voi depune și eu plângere penală pentru suma pe care am plătit-o în fiecare lună din ultimii 12 ani. Plângerea va fi pentru suma acumulată în contul meu și împotriva tuturor celor care vor semna Ordonanța de Urgență sau Proiectul de lege.

Am preluat funcția de prim-ministru în 2012, când aveam mare nevoie de bani să plătim salariile și pensiile tăiate de Băsescu și să returnăm împrumutul făcut la FMI – dar niciodată nu am acceptat ideea că am putea lua banii de la Pilonul 2 ca să acoperim nevoile de atunci (deși mi-a fost propusă chiar de către oamenii care acum îi stau alături lui Liviu Dragnea)!

Dincolo de faptul că este vorba de un furt de la milioane de oameni care muncesc cinstit în România – este și o distrugere a viitorului acestora! Iar părinții noștri care trăiesc din pensie nu sunt de acord să ne ia cineva banii noștri din viitor ca să le dea lor ceva acum să le cumpere votul! Spre deosebire de incompetenții populiști care au acum Puterea, părinții noștri chiar ne iubesc și nu vor să ne fure viitorul!”, a scris Victor Ponta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.