Trombonismul si justitiarii

0

Titului uriase pe ecranele televiziunilor de stiri: Ministrul Justitiei, raport devastator. Kovesi, ultimele zile in functia de sefa la DNA! Cand pe buzele tuturor se citea cuvantul demitere, asteptat din gura ministrului Justitiei, acesta posta poze de la o intalnire din Japonia, iar acasa fierbea puterea si clocotea propaganda.

Cu un calm iesit din comun, iritabil in foarte multe cazuri, ministrul Justitiei a reusit sa agite si mai mult apele deja tulburi. Procedurile sale par rupte din povestile nemuritoare, unde totul e frumos, dar trebuie sa astepti momentul final.

Avem declaratii saptamanale legate de nergului din sistemul judiciar romanesc, fie raman la rang de declaratie de presa, fie continua cu o alta declaratie in Parlament sau unde crede domnu’ Tuderel ca e bine. Aceste demersuri sunt necesare, asa scrie la carte, ne spune el. E normal si ce spune ministru, dar e anormal ce apare in spatiul public – filmulete si alte materiale audio care intaresc si mai mult ideea ca justitia romaneasaca nu e chiar asa cum o descriu unii.

Toader Tudorel are un atu, unul solid, e profesor de drept si poate acest fapt l-a facut remarcat pentru postul de ministru al Justitiei. Daca mai punem in balanta si faptul ca Tudorel Toader a fost judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, ne duce cu gandul ca e omul potrivit la locul potrivit.

Poate exista acelasi final dintr-un banc cunoscut care se termina cam asa: eu si pot, si vreau, da nu stiu ce-i atata graba!

de Marius Ivan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here