Ce este un zâmbet sănătos și frumos? Aceasta este, în primul rând, atitudinea persoanei față de sănătatea și frumusețea sa, și abia după, munca unui stomatolog. Cavitatea bucală trebuie îngrijită încă din copilărie. Deci, cum ne îngrijim corect dinții?
- Spălați-vă corect pe dinți. Trebuie să vă spălați dinții de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara înainte de culcare. Vă puteți spăla dinții atât înainte de masă, cât și după. Dacă te speli pe dinți înainte de mâncare, fă-o cu 15 minute înainte de a consuma alimente, pentru a nu strica gustul cu pastă de dinți, iar după micul dejun, clătește-ți gura cu apă. Puteți adăuga o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în apă sau înlocuiți apa simplă cu apa de gură. Dacă sunteți un susținător al spălării dinților după masă, puteți fi siguri că resturile alimentare vor fi îndepărtate și vă va salva de nevoia de a vă clăti suplimentar gura. Nu există o cale corectă sau greșită. Alege-o pe cea care ți se potrivește. Nu contează când te speli pe dinți, este important CUM o faci.
- Folosiți ața dentară. Există o selecție uriașă de aceste produse: rotunde și plate, superfloss, aromatizate, fluorurate etc. Un stomatolog te poate ajuta în acest sens. Trebuie să folosiți ața dentară o dată pe zi înainte de a merge la culcare, combinată cu spălarea ulterioară a dinților. Mișcarea filamentului se face numai de-a lungul axei dintelui.
- Alegeți periuța de dinți potrivită. Periuța de dinți trebuie să aibă fibre artificiale din păr. Capul periuței de dinți trebuie să corespundă cu aproximativ 2-2,5 dinți. Duritatea perilor o alege dentistul. Dacă nu știți ce periuță să alegeți până la urmă, este mai bine să luați una cu o duritate medie.
- Pastă de dinți potrivită. Există un număr mare de paste de dinți și fiecare are funcția sa: de prevenire a cariilor; care conțin aditivi medicinali; agenți de înălbire etc. Numai un profesionist poate spune de care aveți nevoie. O alegere mare o găsiți în magazinul online https://makeup.ro/categorys/204443/
- Timpul de spălare. Timpul mediu pentru spălarea dinților este de 2-3 minute. Pentru a curăța suprafețele interioare și exterioare ale dinților, urmați regula „roșu-alb”. Direcția de mișcare a periuței de dinți trebuie să fie de la gingii până la vârful dintelui. Deci, resturile alimentare și bacteriile nu vor putea pătrunde în buzunarele gingiilor, astfel preveniți dezvoltarea proceselor inflamatorii.
- Curățarea țesuturilor moi ale cavității bucale. Curățarea suprafeței interioare a obrajilor și a limbii este un factor important care elimină microorganismele. Dacă periuța de dinți are funcția suplimentară de a curăța țesuturile moi pe partea din spate, atunci suprafața obrajilor este curățată automat în timpul periajului.
Utilizarea apei de gură. Acestea la fel pot fi diferite, și pe care anume să o alegeți vă spune medicul stomatolog. Dar dacă nu există însă posibilitatea de a ajunge la medic alegeți o apă de gură profilactică. Acestea conțin substanțe active sub formă lichidă, care pătrund cu ușurință în zonele greu accesibile din cavitatea bucală (între dinți, la joncțiunea dinților și a gingiilor etc.), ucid bacteriile și spală placa – principala cauză a cariilor și gingivitei.