florin citu

Premierul Florin Citu a declarat joi, la la evenimentul ”Performerii anului 2020” organizat de Bursa de Valori Bucuresti, ca, prin masurile aplicate in 2020, Guvernul PNL a convins investitorii straini, iar Romania si-a pastrat ratingul de tara, iar in trimestrul 4,  tara noastra a inregistrat cea mai mare crestere economica din Europa.

”Acum un an, cand a inceput pandemia, nu prea stiam exact ce se va intampla si au urmat doua luni de zile in care economia a fost total inchisa – au fost momente foarte dificile, pentru ca pe de o parte doream sa mentinem capacitate ade productie functionala, pe de alta parte cum platesti pentru capacitatea de producatie sa ramana functionala.A trbuit sa aratam investitorilor ca avem un plan foarte bun de a redresa economia, de a o scoate din aceasta situatie de criza.

Cred ca i-am convins pe investitori anul trecut si am reusit sa pastram ratingul României, intr-o perioada foarte dificila, am reusit sa finantam un deficit la dobanzi din ce in ce mai mici, am reusit sa avem doua emisiuni de succes catre populatie. Toate acestea au aratat ca am luat masurile bune. Confirmarea a venit cand am primit estimarile de crestere economica pe tot anul 2020, care au fost mai bune decat orice estimari ale oricarui specialis si ale noastre si, in trimestrul IV 2020, cand Europa trecea prin lock-down, Romania a avut cea mai mare crestere economica. Vom atrage investitori straini, ca impreuna sa reformam economia, sunt 30 de ani pe care i-am pierdut- cred ca putem sa recuperam foarte rapid ”, a declarat premierul  Florin Citu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here