Asta e tara lor – nu a noastra

Asta e tara lor – nu a noastra

Romania devine tot mai straina pentru milioane de romani, de peste granite dar si din interiorul granitelor. Cei peste 4 milioane de romani aflati afara au stiut ce va urma, au intuit si bine au facut,  cautand un loc unde sunt respectati pentru ceea ce fac.

Au plecat cei mai buni romani, cei educati, cei  care puteau pune umarul la crearea unei tari civilizate si denmocratice, in schimb au ramas lichele oportuniste si cei fara un culoar in viata, cei care vor ceia ce nu merita.

Acesti romani au renuntat sa mai lupte cu un stat bolnav si infectat de ciuma si ura, unde politicienii  aleg cine trebuie sa traiasca mai bine, cine merita o soarta mai buna si cine trebuie sa moara.

Daca nu pupi bombeul lacuit, nu primesti pomana promisa, daca ai o opinie contrara mai marilor dregatori, acest lucru inseamna: esti securist, propagandist, sorosist, membru in statul paralel, manipulat si pot continua la nesfarsit cu astfel apelative.

Democratia romaneasca a ajuns acolo unde nu trebuia sa ajunga, adica in anii 89-90. Un comunism vopsit in falsele culori ale democartiei.

Hotia si bogatia fac ca, in zilele noastre, la ora cand scriu aceste randuri, milioane de euro sa intre in conturile unor politicieni care, in cele din urma, vor ajunge la spalare pe alte meleaguri.  Daca votantii acestor partide aflate la conducere ar avea capacitatea sa inteleaga ca astfel de politicieni sunt toxici, iresponsabili si nu merita sa se afle cocotati in varful statului, atunci soarta noastra ca tara ar fi alta.

Cad politicienii ajung sa spuna cine merita sa intre si cine nu merita sa intre la inchisoare. Cine a furat si cine nu a furat. Cand procurorii nu se pot apropia de doasare le politicienilor, pentru ca primesc fel si fel de amenintari, unele prin intermediul media, altele sub forma de mesaje politice, atunci vorbim de o tara aflata in prag de dictatura, unde democratia se afla la cativa ani lumina distanta.

Marius Ivan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.