Tudor Chirilă: Cam asta e tara in care daca nu furi esti prost

Tudor Chirilă: Cam asta e tara in care daca nu furi esti prost

Artistul Tudor Chirila publica un mesaj zdrobitor, dupa ce mai multi condamnati au fost eliberati in urma deciziei CCR privind completurile de 5 judecatori. Chirila spune ca asta s-a vrut, de fapt, eliberarea si rejudecarea tuturor dosarelor de coruptie, in care sunt implicati politicieni.

”Luati de aici justitie. Asta era ideea si au implinit-o. Sa fie liber la furat pentru ca mereu vor gasi solutia sa amane puscaria. Hotii in libertate. In timpul asta Teodorovici arunca in aer tara cu propunerea lui de noi taxe, bursa cade 20%, vor sa ia si banii din pilonul 2 de pensii.

Cam asta e tara in care daca nu furi esti prost. Sigur, sentintele astea se vor rejudeca, adica apelul, asta inseamna ca vor putea fi din nou condamnati dar si achitati, ganditi-va cata presiune va fi pe magistrati ca sa dea alte sentinte, ganditi-va cat vor trage de timp.Si atentie, vorbim de dosare de coruptie care incep din 2014. Toti condamnatii vor incerca rejudecarea in baza acestei decizii cu completurile de cinci judecatori.

Oricum treaba e atat de tehnica incat e greu pentru cetatenii neavizati sa patrunda toate chichitele si ascunzisurile atacului urias la justitie. Asa ca ne intoarcem la punctul 0 adica in anii 90 cand furau linistiti iar noi nu stiam mare lucru. Singurul lucru care se schimba e ca acum noi stim iar pe ei ii doare undeva de noi. Bine, nici pe noi nu ne mai doare de noi. Sentimentul ca nu exista alternativa e cea mai mare boala de care se poate imbolnavi un popor. Fatalismul ca religie.

Pentru ca din scoala ni se vinde ideea ca suntem mici si nu putem schimba mare lucru, de aia educatoarea le face copiiilor desenele iar in clasa a opta copiii invata pe de roat niste comentarii aride si goale de continut pentru ca, nu i asa, nu pot ei sa gandeasca de capul lor. Si uite asa, ajungem adulti fricosi si fatalisti. Trista tara, trista soarta, triste sarbatori”, scrie Chirila pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.