Interesele din spatele scandalului politic

0
editorial cronica olteniei

Criza politica se adanceste tot mai mult in interiorul Prtidului Social Democrat. Desi se afla intr-o situatie unica in existenta de aproape trei decenii, PSD a scapat de sub controlul sefilor si e condus de baranasii locali care, in functie de interesele fiecaruia, traseaza linia partidului.

In ultima perioada PSD s-a schimbat mult, dar nu in bine, s-a indepartat de electoratul sau, acel electorat sarac si mai putin educat, cautand sprijin electoral  la doua categorii numeroase, si anume, pensionarii, pe de o parte si bugetarii pe de alta parte.

Dar calculele au mai suferit cateva modificari, nu toti pensionarii si begetarii merg la vot. Majoritatea bugetarilor sunt oameni cu studii si nici nu se uita la anumite televiziuni de casa, unde propaganda e ridicata la rang de arta. Daca ar fi fost asa cum a gandit strategul Valcov si prietenii acestuia, PSD trebuia sa primeasca undeva la peste sase milioane de voturi, exact cate a luat Ion Iliescu la primul sau mandat.

Cum spuneam mai sus, PSD, sub conducerea lui Dragnea si a mascaricilor din jurul sau, au pierdut ultimul strop de incredere chiar de unde se asteptau mai putin, de la pensoionari si bugetari, acolo unde pompasera tot bugetul tarii.

Desi au putina scoala, majoritate simpatizantilor PSD si-au dat seama de minciunile legate de maririle pensiilor, care, sincer, nu a acoperit nici jumatate din majorarile preturilor ce au lovit ca un uragan tropical.

In schimb, propaganda privind nivelul ridicat de trai la care au ajuns romanii in doi ani si jumatate de guvernare PSD a f ost o alta gogorita care a fost sanctionata de romani.

In interiorul PSD se cauta eroarea politica care a dus la pierderea alegerilor. Aceasta eroare exista, cu siguranta, de fapt, acestea sunt chiar mai multe si se numesc Ion Iliescu, Adrian Nastase si alti comunisti urcati pe piedestralul democratiei.

Marius Ivan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here