In Romania exista oameni indiferenti sau mai putin atenti la ce se intampla pe scena politica romaneasca. Sunt oameni simpli pentru care politica ar insemna inca o povara in plus. 

Există două Românii,  o Romanie a coruptilor si a celor ce ii sustin pe corupti, pe o parte, pe alta parte avem o Romanie a celor drepti si imaculati,  care de dimineata pana noapte tarziu sustin in spate  statul de drept sa nu cumva sa se zdrobeasca.

Acum, dupa anuntul ministrului Justitiei si inaintarea cererii de revocare a sefei DNA, apara micutele cartite politruce din interiorul anumitor institutii menite sa vegheze la bunul mers al statului democratic. Daca in Romania o institutie se bazeaza in totalitate pe capabilitatea sau incapabilitatea unui singur functionar, fie el si procuror in cazul de fata, atunci e foarte grav.

Daca asa stau lucrurile, iar cererea de revocare devine o simpla formalitate scoasa din buzunarul ministrului Justitiei, atunci nu mai discutam de stat de drept sau democratie.

Cheia iesirii din criza institutionala si politica in care ne aflam de mai bine de un an se afla la presedinte, el decide daca doreste liniste sau circ.

Daca barna din ochiul prezidential e atat de mare incat nu observa traiactoria gresita a institutiei numite DNA, iar cererea de demitere a sefei DNA va ramane intr -un sertar dosit la Cotrocei, atunci aflam cu adevarat cine si de unde se conduce Romania.

Pana la o abordare mai serioasa a situatie delicate in care ne aflam, presedintele Iohannis isi face bagajele pentru o noua vizita la Bruxelles.  SUCCESURI, DOMNULE PRESEDINTE!

de Marius Ivan

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here