De cateva zile pe scena politica se discuta formare unei noi aliante politice: ALDE-Pro Romania. Intalnirile dintre liderii celor doua formatiuni politice au incins spiritele in interiorul PSD, facand sa se intelega ca ALDE, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu, nu ar avea prea multe de spus in  interiorul actualei coalitii.

Desi s-au vehiculat o serie de scenarii bizare, cel mai relativ este acela ca partidul lui Triceanu va iesi de la guvernare.ponta, alde, tariceanu, guvernare

Pregatirea alegerilor prezidentiale necesita o cantitate suplimentara de energie, iar daca ALDE va ramane langa PSD, Calin Popescu Tariceanu nu va intra in turul doi, acest lucu il stiu foarte bine cei din prejma lui CP Tariceanu.

Comicaria sa fie si mai absurda, ALDE  a trasat cateva puncte celor de la PSD, unele privind rectificarea bugetara, altele ce tin de numarul portofoliilor din guvern, iar un al treilea si cel mai important punct, renuntarea Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale si sustinere lui C.P Tariceanu.

PSD nu va accepta aceste solicitari din partea colegilor de guvernare, iar de aici si pana la ruperea aliantei mai sunt doar cativa pasi si cateva zile.

Noua alianta intre ALDE si Pro Romania nu pare o noutate pentru mine, daca analizam pe ce structura a fost creat partidul lui Victor Ponta, cine sunt membrii fondatori ai acestei formatiuni politice, observam cateva nume foarte importante, care, pana in urma cu un an si mai bine, activau in partidul lui Tariceanu. Astfel, noutatea nu este atat de noua, apele, desi foate tulburi in ultima perioada, se intorc la matca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here