3 Lucruri fara de care nu ar trebui sa pleci la drum in timpul iernii

0
iarna, masina,

Iarna este unul dintre anotimpurile pe care le indragim cel mai mult avand in vedere ca in aceasta perioada ne bucuram din plin de zapada, in moduri cate si mai cate.

In acelasi timp insa, iarna am putea spune ca este un anotimp destul de capricios avand in vedere ca din aceasta nu lipseste ceata, poleiul si drumurile blocate, lucruri care pentru conducatorii auto reprezinta niste adevarate provocari.

Nu de putine ori iarna reuseste sa ne surprinda si intr-un mod mai putin placut, mai ales in acele momente in care autovehiculul se defecteaza in zone departe de civilizatie, lucru care ne pune in situatia de a incerca sa remediem situatia aparuta pe cont propriu, sau desigur apelam la specialisti atunci cand este posibil. Un lucru insa am putea spune ca este important atunci cand decidem sa plecam la drum in timpul ierni isi anume faptul ca avem nevoie de cateva lucruri importante, pe care din pacate, de foarte multe ori le neglijam sau pur si simplu le uitam acasa.

Unul lucru pe care ar trebui sa il avem in vedere atunci cand vorbim despre acest anotimp este faptul ca vremea poate fi de cele mai multe ori imprevizibila, ceea ce inseamna ca putem fi foarte usor surprinsi de un strat important de zapada, astfel ca daca nu dispunem de o pereche de lanturi sau mai ales de anvelope de iarna, s-ar putea ca situatia sa devina una foarte neplacuta. In acest sens, am pregatiti o lista cu cateva dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le avem cu noi in momentul in care decidem sa plecam la drum in conditii de iarna.

Lanturile auto.

Unul dintre lucrurile care nu ar trebui sa ne lipseasca din masina cu orice pret in timpul iernii sunt fara doar si poate lanturile. Desi este total nepotrivit sa le amplasam pe roti atunci cand nu este zapada pe carosabil din motive cat se poate de evidente, acestea pot fi de-a dreptul salvatoare in momentul in care pe partea carosabila se regaseste un strat de zapada mai semnificativ. Asadar, nu uita sa iei niciodata un set de lanturi cu tine si sa le pastrezi acolo pana la finalul sezonului rece.

Trusa de scule auto.

O trusa de scule auto reprezinta de asemenea o achizitie cat se poate de inspirata avand in vcedere ca un astfel de produs este util intr-o varietate de situatii, nu doar in timpul iernii. Astfel de truse de scule auto contin numeroase produse utile precum surubelinte, chei de diferite marimi sau alte elemente asemenatoare, care ne pot fi extrem de utile in anumite situatii si pe care le putem achizitiona de la https://www.expertscule.ro/scule-auto/.

Verifica bateria auto inainte de a pleca la drum.

In sezonul rece, atunci cand temperaturile sunt foarte scazute, uneori masina va porni mai dificil din pricina bateriei auto, insa este important sa te asiguri ca acest lucru nu se datoreaza unei defectiuni aparute la nivelul acesteia sau daca aceasta nu este epuizata. In situatia in care bateria trebuie inlocuinta, astazi ai posibilitatea de a achizitiona baterii auto din cadrul unor magazine online de profil precum este si https://www.acu-shop.ro/, evitand astfel numeroase deplasari si alte batai de cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here