romani,.pensii, strainatate, discutii

romani,.pensii, strainatate, discutiiMinistrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a întâlnit cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, pentru a discuta despre stabilirea dreptului la pensie pentru românii care lucrează si in strainatate.

”Un lanț întreg de probleme generează întârzieri de 1 an, 2 și chiar 3 în stabilirea dreptului la pensie pentru românii care lucrează (și) în străinătate. Personalul din casele de pensii se implică dar se lucrează rudimentar, se comunică dificil cu omologii din străinătate, din țările în care muncesc românii noștri. Cu toate acestea, depășim curând etapa: nu se poate. Se pot recupera întârzierile!

Am mai făcut un pas, invitându-l pe Excelența Sa, domnul Marco Giungi, Ambasadorul Italiei în România la o discuție axată pe soluții de rezolvare. Am discutat pe cazuri concrete; vor fi contactate autoritățile italiene. Eu știu ce trebuie făcut aici, în România. Sunt probleme despre care se știa de ani de zile, doar cine nu a vrut să le vadă nu le-a văzut.”

Urmăresc efectele acestei discuții cu Excelența Sa și mă pregătesc, funcție de evoluția lucrurilor, pentru următoarea acțiune prin care să ajut la recuperarea acestor întârzieri.

Urmează să mă ocup de situația românilor din Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here