MIHAI FIFORMihai Fifor, liderul Grupului PSD din Senatul Romaniei este de părere că PSD își poate asuma acest demers al pensiilor pentru aleșii locali. Daca acest partid isi asuma acest demers, nedrept pentru sute de mii de pensionari, care, dupa mai bine de 30 de ani de munca primesc lunar mai putin de 1000 de lei. Iar un ales local, fie el  primar sau viceprimar, sa primeasca o pensie, mult mai mare, dupa patru ani petrecuti in scaunul de edil, din care multi ajung in puscarie. Stiu, cei care au probleme cu lege nu primes pensie!

Daca tot au adus in discutie guvernantii actuali o schema a salarizarii pe baza de competenta, aceasta ar putea fi un criteriu pentru aceste pesii speciale, indiferent daca sunt alesi locali sau parlamentari.

Nu stiu cat de vulnerabili sunt primarii curati in fata legii, dar cu siguranta daca fura, aceasta vulnerabilitate ii poate lovi peste moalele capului.

Cati dintre alesii locali nu au facut absolut nimic pentru comunitatile  din care fac parte, pentru care proiectele pe fonduri europene nu s-au inventat inca, iar asfaltarea pare un demers  inutil, acesti alesi merita mai mult decat pensii speciale.

 

”Mihai Fifor: Salut votul din plenul Senatului prin care primarii, din toată țara, să poată beneficia de pensii pe măsura efortului lor de gestionare a sistemul administrativ!

Senatul a adoptat proiectul privind pensiile speciale pentru aleșii locali. Propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene a primit 101 voturi ‘pentru’ și doar 6 abțineri.

Liderul Grupului Senatorilor PSD și Președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor a declarat că ‘salută decizia plenului Senatului și votul prin care aleșii locali vor primi indemnizații după un mandat întreg’.

Nu vor beneficia de această pensie cei care au fost condamnați definitiv cu executare în exercitarea funcției de ales local, primar, viceprimar, președinte de consiliu județean și vicepreședinte de CJ. De asemenea, nu se pot cumula pensia de ales local și cea de parlamentar.

Mihai Fifor este de părere că ‘PSD își poate asuma acest demers al pensiilor pentru aleșii locali. Social democrații au dorit o clarificare rapidă a acestei probleme stringente pentru reprezentanții administrației locale și centrale. Trebuie să renunțăm la ipocrizia cu care ne-au obișnuit partidele de dreapta, care spun ‘nu’ demersului parlamentar, dar care se bucură când beneficiază, în cele din urmă, de el’. Sunt 3.200 de primari din România care așteaptă să aibă venituri corecte!

‘Așa cum, pentru parlamentari a fost aprobată indemnizația ca fiind una constituțională, susțin cu tărie ca aleșii locali trebuie să beneficieze și ei, ca și alte categorii sociale, de această măsură. În lipsa unei asemenea clarificări legislative, trebuie să recunoaștem că primarii sunt supuși unor vulnerabilități în fiecare zi, în fața oricui. Votul de astăzi va face dreptate și pentru aleșii locali’, a mai precizat Liderul Grupului Senatorilor PSD și Președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor.

Legea privind indemnizația aleșilor locali a ajuns pe masa conducerii Senatului, după ce judecătorii CCR au solicitat reexaminarea din partea Parlamentului. Legea va intra în vigoare din ianuarie 2017. Senatul este for decizional.

Mihai Fifor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here