orban

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat,  în cadrul celui de-al 12-lea Congres al Confederației Blocul Național Sindical (BNS), ca s-au depus eforuri pentru ca socul economic provocat de pandemie sa aiba efecte cat mai mici.

 

”Vreau sa va felicit pentru cei 30 de ani de activitate! Sa va asigur, asa cum s-a intamplat in anii anteriori, de toata deschiderea pentru dialog, pentru analizarea problemelor pe care le puneti pe masa decidentilor si pentru identificarea de solutii care sa fie benefice. Ne aflam intr-o perioada extrem de dificila, cu o pandemie care a lovit toate societatile si natiunile, care a creat o criza economica grava si care a pus la gea incercare autoritatile si fiecare cetatean. Am incercat, in ultimul an, sa fac toate eforurile pentru ca socul economic provocat de pandemie sa aiba efecte asupra economiei si a celor care isi castiga existenta in mod cinstit, din munca, sa aiba un efect cat mai mic

Am decis o serie de masuri, care au avut ca scop sa asigure locurile de munca, care sa mentina companiile. De asemenea, am gandit foarte multe scheme de sprijin pentru a putea sustine actorii economici sa faca fata in conditii decente provocarilor cu care s-au confruntat din cauza pandemiei. Numarul de angajati cu contract de munca, la nivelul lunii decembrie a fost egal sau putin mai mare in raport cu numarul de angajati din luna ianuarie, inainte de inceperea pandemiei. De asemenea, saluriul net in Romania, pe vreme de pandemie a crescut cu peste 7%, in coditiile unei inflatii scazute. Trebuie sa incurajam investitii care sa creeze noi locuri de munca”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here