Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat joi, in cadrul elui de-al 12-lea Congres al Confederației Blocul Național Sindical, ca Romania este singura tara din UE asupra careia s-a declansat procedura de deficit excesiv. 

‘Romania este singura tara din UE asupra careia s-a declansat procedura de deficit excesiv, iar noi trebuie sa fim extrem de rigurosi atat in fata partenerilor europeni, cat si in fata mediului financiar international, in fata investitorilor si sa aratam ca avem un plan de a reface echilibrele bugetare, de a reface echilibrele economice si de a porni, intr-un ritm cat mai rapid posibil, toate motoarele de dezvoltare economica.

Anul acest trebie sa ne incadram intr-un deficit de 7% si gradual, pana in 2024 va trebui sa revenim la un deficit de sub 3%. Acest lucru va presupune o crestere economica cat mai rapida, va presupune extrem de multa moderatie in ceea ce priveste generarea de noi cheltuieli pentru buget.

Noi urmarim sa asiguram o crestere economica cat mai rapida, bazata pe motoare de crestere sustenabile, solide prin investitii, inovare, atragerea de investitii noi. Puteti conta pe o deschidere permanenta la dialog, la comunicare -, multe din masurole pe care le-am luat in perioada de pandemie, le-am luat dupa consultarea cu partenerii sociali”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here