claudiu nasui

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, anunta deblocarea schemele de ajutor de stat COVID. Acesta sustine ca se cauta soluții ca să intre banii rapid la oameni.

”Cum deblocăm ajutorul de stat COVID?

Am terminat ieri a 10-a zi de minister. 10 zile în care principala prioritate a fost organizarea și deblocarea schemelor de ajutor de stat.

Așa cum am spus, mi se pare important ca statul să-și respecte angajamentele. A promis oamenilor niște bani, este normal să li-i dea. Statul a fost acolo să ia o parte din bani atunci când economia creștea, acum că economia este închisă, e normal să fie acolo să o ajute. Poate n-aș fi făcut lucrurile la fel, de fapt, cu siguranță nu le-aș fi făcut la fel, dar acum trebuie să deblocăm ce avem și apoi construim mai bine pe viitor.

Împreună cu echipa din Ministerul Economiei, am lucrat intensiv în aceste zile pentru a debloca schemele de ajutor de stat COVID. Am făcut 4 lucruri:
1) Am adăugat mai mulți oameni din minister să lucreze pe procesarea dosarelor de rambursare.

2) Am cerut oameni la ANPC, instituție aflată în subordinea ministerului, să vină în agențiile regionale unde sunt procesate dosare.
3) Am ameliorat platforma IT pentru a facilita procesarea mai rapidă a dosarelor.
4) Am cerut Ministerului Justiției să ne ajute să putem implica experți externi în evaluarea dosarelor. Este o problemă legată de funcția publică care poate da bani publici, iar cei care nu sunt în funcția publică, nu pot face asta. Căutăm soluții ca, măcar unele profesii reglementate de stat, care sunt legate de domeniul financiar, să poată fi incluse în procesul de procesare a dosarelor.

Scopul este să nu mai fie lucrurile blocate în faza de procesare. Pe lângă asta mai avem și problema finanțării. Împreună cu ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, căutăm soluții ca să intre banii rapid la oameni (https://bit.ly/3nCtXFb). De asemenea, la alcătuirea bugetului pe anul 2021 vom include toate sumele promise de statul român.
Au existat și alte activități, dar am acordat prioritate maximă celor de mai sus. Voi scrie și despre celelalte lucruri începute, dar aștept să avem lucruri concrete. Până atunci, încep ziua a 11-a din mandat.”, scrie ministrul Economiei, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here