virgil popescu

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat joi, ca Guvernul a aprobat un memorandum prin care se angajează pentru perioada 2021-2025 să pună la dispoziție, prin bugetul de stat, schema de ajutor pentru restructurarea CE Oltenia în valoare de 1.326,7 milioane euro.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Industriei și Mediului de Afaceri: ”Am luat în Guvern o serie de decizii importante:

Am suplimentat bugetul alocat măsurii referitoare la capitalul de lucru cu o suma de până la 1 miliard de euro și am luat toate hotărârile legale ca în următoarele zile să lansăm apelul pentru schema privitoare la capitalul de investiții și să redeschidem procesul de accesare a microgranturilor.

De asemenea, Executivul a luat decizia ca statul, în baza unor analize, să poată interveni astfel încât să nu mai permită vânzarea ca fier vechi a activelor funcționale industriale. Prin această decizie nu vom mai permite distrugerea activelor industriale, nu vom mai permite distrugerea unor companii vitale cum este de exemplu COS Târgoviște, unde investitorul și-a bătut joc de activele companiei.

Guvernul a mai aprobat un memorandum prin care se angajează pentru perioada 2021-2025 să pună la dispoziție, prin bugetul de stat, schema de ajutor pentru restructurarea CE Oltenia în valoare de 1.326,7 milioane euro. Acesta este un mesaj clar pentru salariații companiei CE Oltenia că vor fi sprijiniți.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here