Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunta ca Romania produce mai mult gaz decat consuma si nu vor exista probleme legate de aprovizionarea cu gaze naturale. De asemene, acesta spune ca se cauta solutii alternative pentru reducerea dependentei de gazul rusesc.

”Nu discutam desp[re fluctuatii ele gazului natural, in urma cu o luna si ceva a fost data o ordonanta care a fixat pretul gazului, deci nu vom avea cresteri de preturi la gaz, nu vom asista la o crestere a facturilor romanilor.

In acest, moment Romania produce mai mult gaz decat consuma. Romania nu are probleme, nu suntem in situatia vecinilor din Bulgaria, acolo trebuie sa gaseasca solutii rapide. Noi lucram la surse alternative si reducerea dependentei de gazul rusesc, inca din luna noiembrie a anului trecut’, a declarat Virgil Popescu.

Cantitatea gazelor din perimetrul Neptun Deep depăşeşte 100 de miliarde de metri cubi, iar Romania poate deveni un furnizor de securitate energetică regională

„Statul român, prin Romgaz, devine parte a acestui consorţiu, împreună cu cei de la OMV-Petrom, pentru extragerea gazelor din perimetrul de adâncime, cel mai mare perimetru descoperit până acuma. Acolo putem vorbi de până la cel puţin 100 de miliarde de metri cubi, vorbim de o cantitate de gaze care practic dublează producţia României, care practic acoperă consumul şi dă posibilitate României să devină un furnizor de securitate energetică regională”, a mai adaugat ministrul Energiei

 

 

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.