Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a prezentat astăzi priorităţile mandatului său în prezenţa premierului României, Ludovic Orban, şi a vicepremierului Raluca Turca

“Vom încerca să prioritizăm acţiunile principale în domeniul sanitar. În primul rând vom menţine funcţionarea normală a ministerului, cât şi a programelor în curs. Trebuie să prioritizăm câteva direcţii principale. Unul dintre primele aspecte care trebuie menţinute funcţionale este concursul de Rezindenţiat. Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întreaga ţară care se pregătesc de ani de zile pentru acest concurs care este un moment de cotitură în viaţa oricărui student la medicină. Încă din prima zi a mandatului am vorbit cu studenţii. Concursul va avea loc pe 8 decembrie. Nici un absolvent care reuşeşte să treacă pragul de 60 la sută nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluţii pentru aceşti tineri. Trăim într-o ţară în care resursa umană este deficitară. Aceşti tineri care au muncit timp de 6 ani, care au reuşit la un examen de licenţă sunt importanţi pentru ţara noastră şi sistemul medical şi trebuie integraţi”, a spus ministrul Sănătăţii, Victor Costache în cadrul conferinţei de presă.

Ministrul Sănătăţii a mai vorbit despre nevoia unei rectificări bugetare pozitive pentru domeniul sanitar în vederea derulării fără discontinuităţi a programelor de sănătate şi pentru asigurarea salariilor până la sfârşitul anului. O soluţie pentru aducerea de fonduri suplimentare în Sănătate o reprezintă asigurările complementare în Sănătate.

“Multă lume a evitat acest subiect în toţi aceşti ani, dar suntem în Europa, într-o ţară europeană. Trebuie să lăsăm tabuurile deoparte, să avansăm şi să punem pacientul în centrul sistemului. A treia prioritate o reprezintă analiza stadiului proiectelor spitalelor regionale. Este un proiect de interes naţional foarte important, dar nu trebuie uitate nici proiectele de la nivel judeţean, nu contează culoarea lor politică. Orice proiect în domeniul sănătăţii este important”, a mai adăugat ministrul Costache.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a anunţat că mandatul său va fi unul al dialogului şi colaborării şi de readucere a pacientului în centrul sistemului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here