Criza in sanatate: nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate

0

Veste proasta pentru sistemul sanitar romanesc: nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate, anuntul a fost facut Cezar Irimia, președinte Federatia Asociațiilor bolnavilor de cancer.

”Bugetele spitalelor au rămas blocate încă de pe vremea dlui Ponta. S-au mărit salariile, pe bună dreptate, și noi am susținut mărirea salariilor, dar bugetele nu au mai fost mărite. Din cauza acestui lucru noi am avut de suferit, pacienții, pentru că nu am mai avut acces la toate medicamentele necesare, iar acum dezastrul este finalizat printr-o dispariție majoră a medicamentelor din România, deoarece dna ministru (c.n. Sorina Pintea) a avut o politică de prețuri dezastruoasă. (…)

Efectele le simțim încă de la început de an, când am tras semnale de alarmă, am depus memorii la dna ministru. Ne-a ignorat total. (…) Criza financiară este încă de anul trecut, semnalată de noi. Am rămas pe același buget. Nu s-a rectificat nimic. (…) Acesta este realitatea din România. Aceștia sunt miniștrii care ne-au guvernat până acum. Sper ca cei care vin să fie responsabili, altfel îi vom penaliza public și pe ei”, a spus Cezar Irimia, președinte Federatia Asociațiilor bolnavilor de cancer,  la Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here