Doi dintre cei cinci suspecți în cazul asasinării afaceristului din Sibiu, Adrian Kreiner, au fost prinși. Doar că în cazul unuia dintre ei, în ciuda probelor existente nu s-a putut emite mandat de arestare preventivă, potrivit adevarul.ro.

Joi seara, 16 noiembrie 2023, organele de anchetă ale crimei comisă în Sibiu în noaptea de 5/6 noiembrie, au anunțat că au reținut un bărbat de 44 de ani, din Dumbrăvița – Timiș, acuzat de „favorizarea infractorului”, pentru că i-a transportat și i-a găzduit pe criminali și complicii acestora, și un altul de 31 de ani, din Valea Stanciului – Dolj, acuzat de tâlhărie și crimă.Vineri, 17 noiembrie 2023, cei doi suspecți au fost prezentați unui judecător de libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de arestare preventivă.

Doar că în cazul celui din urmă, magistratul a considerat că nu sunt destule dovezi care să impună privarea lui de libertate

Declarațiile martorilor, insuficiente

„În continuarea activităților specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în seara zilei de 16 noiembrie a.c., în baza unui mandat de aducere, un bărbat din județul Dolj a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Este vorba despre Laurențiu Lăcătușu, suspectul prins în trafic în timp ce se deplasa pe o motocicletă prin comună, indicat inclusiv de martorul din Timiș.

„Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei trei suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie anul curent, în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar”, a precizat și reprezenta Poliției sibiene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.