Alexandru Rafila a vorbit, duminică seară, la B1TV, in emisiunea lui Silviu Manastire, despre informațiile aparute in spatiul public privind colaborarea tatălui său cu Securitatea.

„Foarte multe dintre informatii nu sunt adevarate. Tata a terminat Medicina in 1960, eu m-am nascut in 1961, iar evenimentele la care faceti referinta s-au petrecut in 48-49. Tata a lucrat pana in iunie 1949 in Securitate. Eu am aflat despre aceste lucruri cand eram student, nu stiu foarte multe.

In primul rand ca filmul Memorialul Durerii, cu tatal meu nu a fost obiectiv. Pentru ca, dincolo de lucrurile pe care el le-a facut si cu care eu nu sunt de acord adica, in mod evident, apartenenta la Securitate in acea perioada din punctul meu de vedere este un lucru absolut condamnabil, a pus in paralel un film despre uciderea unor tarani din judetul Arad. Acel lucru s-a intamplat dupa doua luni si jumatate dupa ce tatal meu fusese exclus din Securitate, dat afara din PCR, el era membru, de parti”, a declarat Rafila.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here