Premierul Nicolae Ciuca a declarat miercuri, in sedinta de Guvern, există un angajament asumat prin PNRR, astfel încât până la finele anului 2026 să fie realizate 18 mii de stații de încărcare pentru autoturismele electrice.

”Ieri am participat la Craiova, la preluarea uzinei Ford de catre compania Ford Otosan, practic, dincolo de aceasta preluare discutam si de o investitie de 490 de milioane de euro in urmatorii trei ani, cu obiective foarte clare pentru noi, respectiv partea aceasta de investitii ale companiilor private, care cer din partea Guvernului o serie intreaga de demersuri care sa incurajeje acest tip de investitii.

In anul 2024, copmpania Ford, din Craiova, isi propune, s-a angajat sa produca primul automobil 100% electric, iar solicitarea pentru noi este legata de continuarea programelor de dezvoltarea a infrastructurii rutiere si, in mod deosebit, a dezvoltarii retelei de alimentare electrica a acestor autovehicule. Am discutat angajamentul la nivelul Guvernului, angajamentul asumat inclusiv prin PNRR, astfel incat pana la finalizarea programului sa putem sa avem 18 mii de statii de incarcare pe intreg teritoriu tarii”, a declarat premierul Nicolae Ciuca.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.