Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii a fost respinsa

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii a fost respinsa

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea si intitulată ‘PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică’, depusă de parlamentarii PNL si sustinuta de USR si PMP, a fost respinsa.

Liberalii au criticat coaliţia de guvernare pentru haosul iscat de legea salarizării, dar şi pentru lipsa dotărilor din spitale.

“Creşterile salariale din Sănătate produc „angajaţi de mâna a doua”, ale căror salarii au fost ciopârţite prin lege, fără niciun fel de explicaţie sau logică şi se bazează pe o intoxicare publică masivă despre dimensiunea creşterilor salariale in sistemul de Sanatate. Problemele salarizării din Sănătate, aşa cum apar acum prin focare de proteste ale unor categorii de angajaţi, sunt doar vârful icebergului.

Ca să fie clar cât de mare este haosul din sistem şi intoxicarea pesedistă: sunt multe cazuri de personal medical care nu au primit nici măcar 25%, care să compenseze trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat – rezultatul fiind o scădere masivă a salariilor in Sanatate”, se arata in textul documentului care a stat la baza acestei motiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.