Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, prezent la „Târgul anual de animale” din Vaideeni

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, prezent la „Târgul anual de animale” din Vaideeni

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a fost prezent miercuri la „Târgul anual de animale” din Vaideeni, județul Vâlcea. Oficialul MADR s-a declarat preocupat pentru identificarea de soluţii pentru atragerea tinerilor către satul românesc, în aşa fel încât aceştia să poată practica o meserie care le aducă un venit foarte bun, dar si organizarea unor campanii de promovare a consumului de carne de ovine, întrucât aceasta este foarte sănătoasă.

Sper ca în anii viitori să avem o organizare şi mai bună în sectorul creşterii animalelor şi să reuşim să facem şi o bursă de animale, sa ne aliniem la comerţul modern, cel electronic. Îmi doresc ca satul nostru să redevină ce a fost odată în acest domeniu iar crescătorii noştri de ovine să îşi câştige locul meritat la nivel european. Mi-aş dori ca tot acel deficit de carne de ovine de la nivel european să fie acoperit din producţia românească”, a declarat ministrul Achim Irimescu în cadrul evenimentului.

Evenimentul, care a reunit asociaţii de crescători de animale din zece judeţe ale ţării, a fost organizat de Primăria Comunei Vaideeni, în colaborare cu Federaţia Naţională a Crescătorilor de Ovine ROMOVIS, Asociaţia judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine Pastorul Mioriţa Constanţa, Asociaţia Crescătorilor de Ovine, Caprine şi Taurine Ialomiţa şi Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine Giurgiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.