Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989: “Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!”

Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989: “Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!”

La împlinirea a 29 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, la Timişoara, în faţa Catedralei mitropolitane şi a Operei române, sub sloganul ” Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara! ” şi în prezenţa Secretarului de Stat – dl. Laurenţiu Florian COCA, reprezentanţilor Parlamentului României, IRRD’89, LORD’89, asociaţiilor de revoluţionari din Timişoara şi din ţară, s-a facut apel la unitate, la unificarea mişcării revoluţionare, într-o singură voce, pentru un singur ţel, de a proteja şi a duce mai departe idealurile Revoluţiei române.

Timişoara a fost şi va trebui să rămână un simbol al Revoluţiei române, nepătată în memoria poporului român.

Poporul român nu trebuie să uite că împlinirea a 29 de ani de la Revoluţia română din acel Decembrie sângeros, este un moment de pioşenie, de rememorare a evenimentelor care au caracterizat Revoluţia din decembrie 1989, un semn de cinstire dat memoriei celor ce s-au jertfit pentru libertate şi demnitate.

Totodată, suntem profund indignaţi de faptul că astăzi, când ar trebui să ne comemorăm eroii, la Bucureşti, un grup de elemente certate cu spiritul civic, cu morala elementară, provocatori folosiţi ca masă de manevră de unii simbriaşi ai diversiunilor de acest tip, s-au dedat, şi de această dată, la acte de provocare, total contrar spiritului care trebuie să domine astfel de manifestări dedicate comemorării eroilor naţiunii.

Mişcarea revoluţionară dezavuează şi se delimitează de acţiunile de protest organizate de pretinşi apărători ai idealurilor Revoluţiei, care manipulează adunările publice în scopuri politice şi personale, doar pentru a crea confuzie şi a compromite imaginea Revoluţiei şi a revoluţionarilor.

De asemenea, nu trebuie să uităm că Revoluţia este un bun istoric, al unui întreg popor, un act înfăptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu şi dârzenie, în numele unor idealuri şi drepturi sfinte, cu încrederea unui neam cu frică de Dumnezeu şi respect faţă de adevăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.