Liviu Dragnea, interviu exploziv in presa americana

Liviu Dragnea, interviu exploziv in presa americana

Presedintele PSD si Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a acoradat joi, 10 mai, un interviu genţiei americane de presă The Associated Press. Jurnalistii americani spun ca Dragnea este cel mai important om politic din Romania.

Interviul cu liderul PSD  a fost preluat de cele mai importante publicatii din America. In interviu, Liviu Dragnea vorbeste de o reasezare a puterilor in stat, dar si de abuzurile unor procurori.

Liviu Dragnea a spus jurnalistilor americani ca lupta anticoruptie a mers prea departe in Romania.

“A fost o perioadă de mulţi ani în care, de obicei, oricine era la putere nu era investigat. Am ajuns acum în cealaltă extremă, unde toţi cei din clasa politică ar trebui acuzaţi, urmăriţi, investigaţi şi trimişi în judecată”, a declarat Dragnea.

De asemenea, jurnalistii americani pareau mult mai informati decat gazetarii romani, acestia i-au reamintit lui Liviu Dragnea de ce nu a putut ocupa functia de premier.

De asemenea, Liviu Dragnea declară, în interviu, că partidul pe care îl conduce susţine conceptele Uniunii Europene, dar că atât România, cât şi alte ţări din Europa de Est sunt “îngrijorate şi preocupate” de existenţa unei “Europe cu două viteze, care lasă în urmă ţările mai sărace, în timp ce cele mai bogate sunt favorizate”.

Dragnea a comentat şi situaţia din Orientul Mijlociu: ”Multi cunosteau situatia, o ştiu în totalitate, unii cred că o ştiu, iar alţii nu o înţeleg. Dincolo de declaraţii, de reacţii rapide, publice, cred că este necesară o analiză foarte serioasă şi o discuţie foarte serioasă cu Israelul, cu Statele Unite şi cu alţi actori importanţi”.

La putin timp dupa publicarea, interviul cu Liviu Dragnea a fost preluat de mai multe publicaţii americane, cum ar fi The Washington Post, New York Times sau DailyMail, apnews.com si alte publicatii importante.

Comentatorii politici din Romania spun ca, acest interviu este primul pas a lui Liviu Dragnea catre candidatura la prezidentialele din 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.