Kelemen Hunor: Acceptăm scuzele exprimate public de fostul premier Mihai Tudose

Kelemen Hunor: Acceptăm scuzele exprimate public de fostul premier Mihai Tudose

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca acceptă scuzele prezentate de Mihai Tudose, dar regreta că nici până în acest moment, niciun politician al opoziției nu s-a delimitat de afirmațiile fostului premier prin care amenința că va flutura membri ai unei minorități dacă aceștia își exprimă identitatea prin simbolurile proprii , a scris liderul UDMR pe reţeaua de socializare
,
“În data de 30 ianuarie m-am prezentat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru a susţine punctul meu de vedere cu privire la declaraţiile mele din emisiunea ‘Jocuri de putere’ din data de 10.01.2017. Prin declaraţia în cauză am dorit să îmi exprim doar punctul de vedere cu privire la necesitatea respectării legii în domeniul folosirii însemnelor oficiale ale statului, respectiv la responsabilitatea funcţionarilor publici de a aplica legea în acest sens”, a scris Tudose, pe Facebook.

”Acceptăm scuzele exprimate public de fostul premier, Mihai Tudose, care deși au fost formulate după decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, reprezintă un gest de normalitate față de comunitatea noastră. Constatăm totodată cu regret că nici până în acest moment, niciun politician al opoziției nu s-a delimitat de afirmațiile fostului premier prin care amenința că va flutura membri ai unei minorități dacă aceștia își exprimă identitatea prin simbolurile proprii”, a scris liderul UDMR.

Declaratia fostului premier privind autonomia maghiara.

„Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”,  decalara Mihai Tudose .

Leave a Reply

Your email address will not be published.