Gabriel Vlase, noul director al SIE

0

Gabriel Vlase este, incepand de astazi, noul director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Vlase a depus joi jurământul la Palatul Cotroceni, după ce cu o zi în urmă plenul reunit al Parlamentului i-a acordat votul de încredere.

La ceremonie au mai participat vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi gen. Silviu Predoiu.

Plenul reunit al Parlamentului i-a acordat miercuri votul de încredere lui Gabriel Vlase.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că Serviciul de Informaţii Externe se află de un an şi jumătate sub o “conducere neconstituţională”, deoarece şeful statului nu a considerat că este importantă acestă instituţie şi nu a numit o persoană pentru a prelua conducerea.

“SIE, de un an şi jumătate, se află sub o conducere neconstituţională, pentru că a lipsit directorul care trebuia să fie numit de Parlament din cauza faptului că preşedintele nu a considerat că este important acest serviciu, aceasta instituţie şi nu a considerat că este important să îşi exercite într-un termen normal, rezonabil atribuţiile constituţionale în ceea ce priveşte această numire. Până la urmă şi mai bine mai târziu decât niciodată”, a declarat liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here