Fondul Monetar Internaţional a anunţat luni că o echipă condusă de Jan Kees Martijn va face o vizită la Bucureşti, în perioada 25 septembrie-4 octombrie, pentru a analiza situaţia economiei locale, în cadrul analizei anuale realizată de instituţie, potrivit Agerpres.

O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se va afla la Bucureşti în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV, a anunţat, într-un comunicat, instituţia financiară internaţională. Astfel de consultări au loc periodic cu toate statele membre FMI.

 FMI, analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV

Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Totodată, experţii instituţiei financiare internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, precizează sursa citată. La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferinţă de presă.

În urmă cu o lună, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a declarat că, în cazul în care Guvernul nu ia măsurile de ajustare fiscală şi consolidare fiscală necesare, acestea vor fi făcute de pieţe şi corecţia prin mecanisme de piaţă este mult mai greu de controlat. „În cazul în care corecţia fiscală şi consolidarea fiscală nu ating nivelurile care sunt percepute a fi necesare de către instituţiile cu care lucrăm, o bună parte din corecţie se va face de către pieţe”, a spus Isărescu în luna august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.