florin citu, plata pensii, salarii

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, anunţă că va face tot ce este posibil ca, la următoarele evaluări ale agenţiilor de rating, România să revină la perspectivă stabilă.

“Comunic zilnic cui investitorii şi pieţele internaţionale şi le garantez că voi continua să administrez finanţele romanilor cu precauţie şi responsabilitate.

Acest lucru s-a văzut atunci când am reuşit să împrumut sume record de pe pieţele internaţionale la cele mai mici costuri de până acum pentru Romania. În acelaşi timp, apreciez că toate agenţiile de rating au făcut o distincţie clară între modul iresponsabil şi ticălos prin care au fost administrate finanţele publice de socialişti şi modul precaut şi responsabil pe care l-am implementat din noiembrie 2019. Am înţeles avertismentul agenţiilor de rating.

Le asigur că vom continua exact pe drumul pe care am pornit. Iar pe români îi asigur că voi lua măsurile necesare, în aşa fel încât să nu existe niciun fel de problemă în finanţarea deficitului şi, implicit, plata facturilor statului la timp, chiar şi în condiţiile în care avem aceste aprecieri din partea agenţiilor de rating. În plus, voi face tot ce este posibil că, la următoarele evaluări ale agenţiilor de rating, România să revină la perspectivă stabilă sau chiar direct la pozitiv”, a declarat Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here