Era internetului: avantaje si dezavantaje

Era internetului: avantaje si dezavantaje

Acest pas tehnologic a adus, pe langa o multime de avantaje si o parte de dezavantaje. Parerile sunt impartite.

In prezen, nternetul  a patruns in toate domeniile de activitate, indiferent daca vorbim de banci, media, institutii administrative, sau unitati de productie.

Bogăția informațiilor care există pe internet te poate ajuta să-ți formezi păreri într-o mai bună cunoștință de cauză, să acționezi în consecință. Un om informat este un om mai bogat.

Iata numai cateva din informatiile utile pe care le putem verifica in timp real

-MERSUL TRENURILOR și altor mijloace de transport (autobuze, autocare, microbuze, avioane etc)

ȘTIRI

-ÎNFORMAȚII DE INTERES PUBLIC (care sunt publicate pe internet)

STAREA VREMII (meteo)

-COMUNICARE cu instituțiile publice și companii private (găsirea numerelor de telefon și fax, posibilitate de comunicare prin mail – poștă electronică etc)

-COMUNICARE rapidă și facilă cu oameni de oriunde de pe glob (SOCIALIZARE), prin: MAIL, siteuri de socializare, messenger, skype etc; există posibilitatea de a vorbi ca la telefon, gratuit;  comunicare cu rude și prieteni, comunicare cu colegi de școală/facultate/serviciu, comunicare cu profesori etc

Desi vorbim de accesul la informatie in timp real, odata cu apritia internetului viata presei, in special a ziarelor a avut enorm de suferit. La categoria dezavantaje ale internetului putem include si disparitia ziarelor pe suport de hartie care a facut loc publicatiilor online, care, spre deosebire de ziarul traditional, ofera un suport informatic gratuit cititorilor, informatii in timp real, iar costurile de intretinere sunt mult mai mici.

De asemenea, odata cu aparitia internetului si arta vizuala a suferit o serie de modificari. Aparitai graficii web si programelor de editarea usureaza munca creatorilor si sporeste productivitatea.

La capitolul dezavantaje putem include pierderea multor locuri de munca, odata cu informatizarea institutiilor si a bancilor etc. In ultimii 15 ani, milioane de locuri de munca au disparut, munca facuta pana atunci de personalul uman a fost preluata de robotii software.

Tot la acest capitol putem include si disparitia a sute de meserii, care pana la apatitia internetului erau considerate meserii foarte banoase si aparitia altor meserii noi, legate de sistemul IT.

Acest tăvălug tehnologic nu se opreste aici, majoritatea meseriilor practicate astazi vor dispare in cel molt doua decenii, iar alte sute de meserii inca nu au fost inventate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.