Olt: Descinderi de amploare la clanurile de cămătari din Caracal

Olt:  Descinderi de amploare la clanurile de cămătari din Caracal

Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova şi S.C.C.O. Olt, au efectuat un număr de 34 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Caracal şi comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din judeţul Olt, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, un număr de 7 suspecţi au constituit, pe raza municipiului Caracal, un grup infracţional organizat care a avut ca principal scop oferirea de bani cu camătă, precum şi impunerea unor taxe de protecţie.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, suspecţii au acordat împrumuturi cu dobânzi între 20 şi 100% lunar, recuperarea sumelor de bani şi a dobânzilor aferente realizându-se prin folosirea de violenţe, acte de ameninţare şi şantaj, în scopul intimidării, dar şi prin invocarea unor relaţii în rândul poliţiştilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Olt vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 120 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Serviciul Judeţean Anticorupţie.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, precum şi jandarmilor din cadrul IJJ Olt şi Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.