Dragnea: Toate pensiile vor fi dublate pana în 2021

0
pensii, lege

Noua Lege a pensiilor aduce beneficii neasteptata milioanelor de pensionari, asadar pana in 2021, toate pensiile vor fi dublate, sustine liderul PSD Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, saptamana aceasta, noua lege a pensiilor va fi pusa in dezbatere.

“Fiecare pensie va fi cel puţin dublată în 2021. Nu cred că a existat vreodată undeva în lume sau cineva a creat un sistem economic care să poată să ducă la o minim dublare a pensiilor. Deci, în 2021, teoretic, punctul de pensie ar fi ajuns la 1.875 de lei. L-am împărţit la 25 de ani, care înseamnă media stagiilor de cotizare din legislaţia anterioară, şi ne-a dat 75, care este valoarea punctului de referinţă. Aceasta este constanta din legea pensiilor începând cu 2021, indicator care se va actualiza în fiecare an cu valoarea inflaţiei.

Cum se calculează pensia după noua lege? Valoarea punctului de referinţă, care este 75, se înmulţeşte cu numărul de puncte pe care le-ai acumulat în toată perioada în care ai muncit şi îţi dă pensia. De exemplu, dacă ai 40 de puncte acumulate – sunt mulţi care au 40 de puncte acumulate – ajungi la o pensie de 3.000 de lei în 2021″, a declarat Dragnea, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here