DIICOT: Prins la vamă cu peste trei kilograme de cannabis

DIICOT: Prins la vamă cu peste trei kilograme de cannabis

Procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor P.A, T.G.R. și I.M.I. din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă şi introducere în țară de droguri de risc.

S-a reţinut faptul că, în data de 28.01.2019, inculpatul I.M.I. a fost depistat în flagrant în timp ce introducea în România, prin vama Giurgiu, cantitatea de 3106, 4 grame cannabis. În aceeași zi, inculpatul P.A. a fost depistat în flagrant în trafic, pe DN 24, pe raza localității Crasna, judeţul Vaslui, având asupra sa, în vederea comercializării, cantitatea de 430 grame cannabis și 177 grame rezină de cannabis precum și obiecte și instrumente folosite în consumul de droguri și comercializarea drogurilor.

Totodată, s-a stabilit faptul că, în perioada decembrie 2018 –28.01.2019, inculpatul T.G.R., în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a procurat, deținut, pus în vânzare, fără drept, droguri de risc de tip cannabis și hașis, raza municipiului Vaslui, înlesnind totodată activitatea infracțională a inculpatului I.M.I., respectiv introducerea în România, din Republica Elenă – Atena și transportul cantității de 3106,4 grame cannabis în data de 28.01.2019.

În data de 28.01.2019 s-au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, din care 4 pe raza mun. Bârlad și una pe raza mun. Târgu Mureș, în urma cărora au fost ridicate mai multe bunuri , dintre care droguri de risc și instrumente folosite pentru consumul și comercializarea drogurilor (grinder, cântar).
Astfel, cu ocazia activităților desfășurate în data de 28.01.2019 a fost depistată și retrasă de pe piața drogurilor cantitatea totală de 3540 grame cannabis și 177 grame rezină de cannabis și a fost ridicată suma de 1357 lei.
În data de 29.01.2019 inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Vaslui și B.C.C.O. Iași, cu sprijinul S.C.C.O Giurgiu, B.C.C.O Tg. Mureș, Serviciul Rutier Vaslui, I.J.J. Vaslui, Brigada Mobilă de Jandarmi Tg. Mureș și S.A.S. Vaslui.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.