Craiova va avea PUG nou. Autoritatile au decis modul în care orașul se va dezvolta în următorii zeci de ani

0

Primarul Craiovei a semnat semnat contractul pentru realizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Craiova. Potrivit autoritatilor craiovene, valoarea proiectului este de 7,4 milioane lei.

”Astăzi a avut loc cel mai important moment al mandatului meu de Primar: am semnat contractul pentru realizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Craiova.

Deși la prima vedere nu pare un lucru atât de important, acest PUG însumează tot ce înseamnă Craiova și va dicta modul în care orașul se va dezvolta în următorii zeci de ani. Nu doar din punct de vedere urbanistic ci și al spațiilor verzi, al rețelelor de utilități, al transportului în comun, al rețelei de drumuri, absolut toate domeniile de dezvoltare ale Craiovei vor fi cuprinse de acest PUG.

O componentă foarte importantă va fi cea de GIS (Geographic Information System) ce va furniza în mod electronic și imediat orice informație despre absolut orice imobil, stâlp de iluminat, rețea de utilități, gură de canal, indicator rutier și multe altele. Astfel, timpii de răspuns la diverse solicitări ale cetățenilor vor fi mult mai mici.

Niciun alt municipiu din România (exceptând Bucureștiul unde un PUG similar este în lucru) nu are în acest moment executat sau contractat un PUG cu asemenea componente puternic digitalizate”, a declarat primarul Craiovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here