Cod roșu de inundații pe râuri din județele Vâlcea si Gorj

0

Este cod roșu de inundații pe râuri din județele: Vâlcea, Gorj şi Argeş. Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o averizare COD ROŞU de inundaţii pe râurile Olteţ, Cerna, Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru.

Atentionare Valabila pentru perioada 10.07.2018 ora 09:30 – 10.07.2018 ora 20:00

COD ROŞU

            Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Olteţ – bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte Ac. Ioneşti, județele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Olteţ, Cerna, Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului avertizat.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here