Stănculescu Anişoara, Primvicepreședintele ALDE Dolj: ”Programul economic al ALDE va ajuta la repunerea României pe o direcție clară de dezvoltare”.

Conducerea naţională a ALDE a prezentat, miercuri 19 octombrie, detaliile programului său economic.

Este un Program pe care noi îl apreciem deopotrivă realist şi ambiţios. El oferă soluţii pe termen scurt şi mediu dar şi soluţii vizionare pentru generaţiile următoare.

Este un Proiect care are ca fundament un plan inteligent de alocare a resurselor interne dar şi de atragere a fondurilor europene sau internaţionale. Este o ofertă pentru românii din ţară dar şi o ofertă articulată, coerentă, pentru diaspora românească.

Programul economic angajează responsabilitatea ALDE deopotrivă pentru obiective cantitative cât şi calitative.

În privinţa obiectivelor canititative ne angajăm pentru crearea de 500.000 de noi locuri de muncă ajungând la peste 5 milioane de angajaţi, astfel încât numărul angajaţilor să depăşească numărul pensionarilor de asigurări sociale.

Propunem o creștere medie anuală de cel puțin 5% a PIB, o rată a investiţiilor de minim 30% din PIB, iar ţinta anuală a investiţiilor străine am fixat-o la 5 miliarde de euro.

În acest fel noi credem că în anul 2020 salariul mediu net va creşte de la cca 2000 de lei în prezent la minim 3.000 de lei, iar pensia medie la 1.500 lei.

În ceea ce priveşte zona obiectivelor calitatitive ne propunem:

 • îndeplinirea condițiilor de echilibru economic simultan cu cele ale dinamicii economice

 • Îmbunătățirea lanțurilor valorice

 • Înlocuirea lohn-ului cu brand-uri românești și creșterea preocupării nu doar pentru producție, ci și pentru design, marketing și servicii post-vânzare

 • Inversarea raporturilor dintre stat și mediul privat, înlăturarea discriminărilor și abuzurilor față de proprietatea privată și capitalul românesc

 • Înțelegerea importanței resurselor non-monetare

 • Îmbinarea corectă a orizonturilor de timp și a priorităților prin asumarea unor proiecte naționale

Cuvântul-cheie al întregului program economic al ALDE este COMPETITIVITATEA

STIMULAREA ECONOMICĂ A REVENIRII ROMÂNILOR ÎN ŢARĂ- PRIORITATE A PROGRAMULUI ALDE

Gheorghe Perişoreanu, Vicepreşedinte ALDE DOLJ :”Vom înfiinţa Ministerul pentru Repatriere”

Prin Programul nostru Economic vom crea programe speciale de finanțare ale afacerilor celor repatriaţi, în sumă de 400 de milioane de euro în patru ani (cu un plafon de 50.000 de euro/afacere)

Românii care au părăsit țara nu se vor reîntoarce convinși de o propagandă patriotardă, ci de oferirea unor perspective concrete privind deschiderea unei afaceri sau găsirea unui loc de muncă avantajos, în țară. ALDE propune în acest sens câteva măsuri esenţiale:

 • Introducerea în grila privind Ajutorul de stat a unui punctaj suplimentar acordat investitorilor care se repatriază sau asigură locuri de muncă celor care se reîntorc

 • Scutirea de impozit pe salariu pe o perioadă de cinci ani pentru românii repatriați, indiferent de specificul locului de muncă

 • Scutirea de impozit pe profit pentru o perioadă de cinci ani firmelor deținute de repatriați

 • Facilități privind utilizarea unor active ale statului și accesul la utilități, cu concursul administrației locale

 • Derularea unor programe susținute de CEC și fondurile de garantare și contragarantare, cu facilități de creditare

Precizăm opiniei publice că aceste facilități nu grevează asupra veniturilor bugetare.

Fiecare român repatriat care deschide o afacere sau își găsește un loc de muncă reprezintă în viziunea noastră un câștig pentru economia românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here