RAADPFL Craiova planteaza trei sute de frasini in Parcul Tineretului

RAADPFL Craiova planteaza trei sute de frasini in Parcul Tineretului

Primaria Municipiului Craiova si Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ Craiova vor incepe campania de plantare a arborilor in Parcul Tineretului Craiova.  Incepand de luni, 24 octombrie, peste trei sute de frasini vor infrumuseta aleile Parcului.

Aceasta specie preferă solurile jilave sau umede, suportând bine inundaţia.

Frasinul nu ridică pretenţii cu privire la temperatură, dezvoltându-se atât în zonele mai calde cât şi în cele mai reci, cu condiţia existenţei unei umidităţi suficiente a solului.

Frasinul este un arbore zvelt, drept, cu coroana sferică şi rară, înalt de 25-40 m, care prezintă o înrădăcinare puternică . Arborele de frasin creşte repede şi trăieşte până la 200 de ani.

Aceasta campanie vine in continuarea actiunii de taiere a arborilor uscati realizata in prima parte a lunii august a acestui an.

Cu acea ocazie au fost doborati 86 de arbori, cu acordul Agentiei de Protectie a Mediului Dolj, arbori uscati ce puneau in pericol siguranta cetatenilor.

Frasinul , fiind un arbore ce prefera solurile jilave, se va adapta foarte bine locatiei alese pentru plantare. Durata de viata a acestei specii va fi cu siguranta mult mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.