Violeta Alexandru: În vremuri grele se vede cât sunt dispuși unii angajați din sistemul public să rămână pe poziții pentru a îi ajuta pe români

0
violeta alexandru, ministrul, munca

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, face un apel catre toti angajatii din sistemul public, indiferent de fisa postului, acestia trebuie să îi ajute pe români.

”Oameni și oameni. Despre cei din instituțiile publice vorbesc. Unii sunt cu gândul la plecare, alții au sărit să ajute, indiferent de fișa postului.

În vremuri grele se vede cât sunt dispuși unii angajați din sistemul public să rămână pe poziții pentru a îi ajuta pe români. Oamenii au nevoie să știe că instituțiile nu au închis și au fugit atunci când ei au cea mai mare nevoie. De la serviciu sau de la domiciliu, angajații statului trebuie să îi ajute pe români. Nu pot fugi primii. #dartrebuieluatemasuriprotectie

Am întrebat din primul moment care sunt angajații care doresc și pot să lucreze de la domiciliu. Am încurajat flexibilizarea programului concomitent cu cerința către staff-ul tehnic de a pune la punct măsuri de protecție. Dacă fiecare angajat al statului ajută 5 români pe săptămână, e bine.

Acum au românii nevoie de noi, mai mult ca oricând. Dar, sunt oameni și oameni. Unii denigrează, altora nici nu e nevoie să le spun, vin să ajute. Acestora din urmă, le mulțumesc!

De câteva zile s-a răspuns de dimineață până seara la Telefon. La ANOFM (vezi imagine), la Minister, sunt convinsă că și la celelate instituții din coordonarea Ministerului. Nu mai aduc vorba de telefonul meu, am mai vorbit pe acest subiect. Ministerul Muncii este, poate, cea mai căutată instituție în această perioadă; fără exagerare.

Am terminat de clarificat prevederile pentru acordarea șomajului tehnic. #sfarsitdezi. Le voi susține în guvern. Mii de mesaje au fost citite, s-au preluat multe observații.

Le detaliem mâine pentru toți cei interesați. Experiența de elaborare de acte normative (perfectibile, desigur, într-o asemenea situație fără precedent) cu mii de telefoane, idei, opinii este cel mai complex exercițiu de legiferare participativă pe care l-am condus.

Spuneți, vă rog, românilor că pot beneficia de șomaj tehnic plătit de la Stat în această perioadă grea. Spuneți furnizorilor de formare că vor putea furniza servicii în online.

Spuneți mămicilor că nu trebuie să se îngrijoreze dacă sunt aproape de termenul de revenire la serviciu după perioada de creștere a copilului, ne-am gândit la ele. Spuneți pensionarilor că se suspendă executările silite/popririle. Spuneți, vă rog, ONGurilor că nu le-am tăiat subvențiile în condițiile în care nu mai au activitate dar le direcționăm, dacă doresc, să colaboreze cu autoritățile locale, către implementarea măsurilor de combatere a epidemiei.

Alte ONGuri – angajatori pot beneficia de șomaj tehnic pentru angajații lor. Părinților copiilor la creșă le spun că le-am preluat mesajele, clarificăm situația suspendării activității creșelor pentru ca unul dintre părinți să beneficieze și el de plata zilelor libere supraveghere copil.

Niciun drum la instituții – se comunică online. Dar cer angajaților să răspundă mesajelor. Eventuale verificări, după această perioadă. Acum fiecare zi contează pentru românii care au nevoie de noi”, a scris ministrul Muncii, pe pagina de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here