Vesti bune de la ANAF: transferul contributiilor, un plus de peste 4 miliarde de lei la buget

Vesti bune de la ANAF: transferul contributiilor, un plus de peste 4 miliarde de lei la buget

Primele rezultate pozitive in materie de finante au inceput sa apara, sumele colectate de ANAF din taxe si impozite au crescut cu 12% în pe­rioa­da ianuarie- aprilie 2018 faţă de pe­rioa­da similară din 2017, până la 76,5 mld, anunta Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Guvernul si-a atins tinta 

In urma cu sase luni, mai exact in tomna lui 2017, atunci cand au realizat bugetul pentru 2018, reprezentantii Ministerului Finantelor Publice anticipau o crestere a veniturilor, insa mai mica cu peste 1 miliard de lei.

Dar avem si o surpriza pe masura, reprezentantii ANAF spun ca peste jumatate din suma colectata, mai exact 4,2 mld. lei vine din creşterea încasărilor de la bugetul de asigurări sociale, pe intelesul tuturo acel transfer de contributii contestat de foarte muli oameni de afaceri a adus guvernantilor peste 4 miliarde de lei in buget.

 

„Totalul veniturilor bugetare co­lec­tate de Agenţia Naţională de Ad­ministrare Fiscală în primele patru luni ale anului 2018 a însumat 76.561,9 mil. lei, ceea ce reprezintă o depăşire cu 11,8% – indice nominal, respectiv cu 8.086,6 mil.lei mai mult faţă de perioa­da similară a anului 2017 (68.475,3 mil. lei ) şi un grad de realizare de 101,4% a programului de încasări stabilit prin legile bugetare anuale“, a declarat Ionuţ Mişa, preşe­dintele ANAF.

Leave a Reply

Your email address will not be published.