gheorghita

Valeriu Gheorghita a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca România ar urma să primească aproape 800.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca, dar nu se stie data exacta. Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus ca ale  datele de eficacitate sunt in jur de 60% si se poate administra persoanelor de peste 18 ani.

”Pentru etapa a doua sunt prevazute 212 centre de vacciare, cu 337 de fluxuri, asigurand o capacitate de vaccinate 20 220 de persoane, la acestea se adauga 97 de centre din reteaua  MAI si MAPN, rezultansd, de fapt, 37 din reteau MAI si 60 de centre in reteaua MAPN, din care 14 sunt cele din prima etapa din Spitalele Militate. Pe data de 29 ianuarie 2021, Agentia Europeana a Medicamentului a recomandat acordarea autorizatiei conditionata de punere pe piata a vaccinului impotriva COVID 19 dezvoltat de compania AstraZeneca.

Este al treilea vaccin impotriva COVID 19, autorizat de  Agentia Europeana a Medicamentului si care urmeaza sa intre in portofoliul fiecarui stat membru pentru a fi utilizat in campania de vaccinare. Recomandarea pentru utilizarea acestui tip de vaccin conform caracteristicilor produsului este dupa varsta de 18 ani. Dupa cum stim, datele de eficacitate sunt in jur de 60% si se poate administra persoanelor de peste 18 ani, in doua doze , la un inteval cuprins intre patru si 12 saptamani, majoritatea datelor sunt disponibile pana la varsta de 55 de ani. Vom stabili care va fi intervalul de varsta la care vom folosi vaccinul de la AstraZeneca in Romania, tinand cont de datele care se regasesc in momentul de fata”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here