Raluca Turcan, ministrul Muncii a declarat marti, la inaugurarea unei cantine sociale a companiei Kaufland, ca părinţii care stau acasă pentru a supraveghea copiii vor primi în continuare sprijinul de la stat de 75% din salariu, în cazul în care autorităţile decid că şcolile vor continua să funcţioneze online.

“Astăzi se va lua o decizie şi, în cazul în care şcoala va continua să se desfăşoare online, iar părinţii trebuie să stea acasă cu copiii, acea formă de sprijinire a părinţilor pentru supravegherea copiilor va continua, evident, aşa cum am făcut şi până acum”, a spus Turcan.

Ajutore sociale numai pentru cei vulnerabili. Ministrul Muncii a declarat ca cei ce pot merge la munca vor fi redirectionati catre piata muncii.

”Sprijinul statului trebuie sa vina pe mai multe directii, nu doar prin acordarea unei sume de bani. Sprijinul statului trebuie sa vina si pe partea de educatie, sanatate si pe partea de consiliere si chiar de integrare in piata muncii, pentru cei care pot sa munceasca.  Acesta este si rolul unui demes pe care l-am initiat la Ministerul Muncii, si anume, pentru persoanele care, in momentul de fata sunt beneficiare de ajutor social, sa incercam sa identificam pe cei mai vulnerabili, sa creionam serviciile sociale pe care statul poate sa le ofere acestora intr-un mod integral si, de asemenea, cei care pot sa mearga la munca sa fie consiliati si directionati spre piata muncii. Servicii sociale integrate pot fi desavarsite, ca si efort financiar, din fonduri europene. Aceasta este o prioritate a mandatului meu la Ministerul Muncii, si anume, din Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială si, de asemenea, Programul Operational Educatie si Ocupare sa reusim, intr-un mod compact sa oferim, in sociatatea romaneasca, servicii sociale care sa atinga grupuri mari de oameni”, a declarat Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here