Un deputat PNL cere Guvernului să întrerupă urgent orice negociere cu compania chineză Huawei

Un deputat PNL cere Guvernului să întrerupă urgent orice negociere cu compania chineză Huawei

Huawei devine subiect de scandal si in Romania.  Un liberal cere Guvernului să întrerupă urgent orice negociere cu compania chineză Huawei pentru construirea rețelelor 5 G în România. 

”Solicit Guvernului României să întrerupă urgent orice negociere cu compania chineză Huawei pentru construirea reţelelor 5 G în România. Bucureştiul trebuie să fie alături de partenerii noştri strategici precum Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa care au interzis aceste echipamente în ţările lor.

În momentul de faţă, Statele Unite, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Marea Britanie şi numeroase alte state europene au interzis companiile chineze Huawei şi ZTE în ţările lor, din raţiuni de securitate. Rapoarte oficiale ale instituţiilor de securitate din aceste ţări sau anchete ale parlamentelor naţionale au arătat că Huawei şi ZTE se ocupă cu spionaj cibernetic şi că nu sunt de încredere.

România face parte din structurile de securitate şi economice euro-atlantice şi din civilizaţia euro-atlantică, iar actori economici precum Rusia sau China şi-au asumat public intenţia strategică de a distruge civilizaţia din care facem parte şi de a-şi impune propriul sistem şi propria viziune asupra lumii”, a declarat Bogdan Huţucă, deputat PNL Constanţa.

Reprezentantii  Huawei s-au arătat dezamăgiti de intenţia mai multor state europene de a renunta la serviciile sale si spun că nu există niciun motiv raţional pentru care ar trebui să fie exlusa din procesul de construire a infrastructurii 5g în Germania, sau din orice altă ţară din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.