SRI se spală pe mâini: Am transmis date cu privire la prezența unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la acțiunile publice de protest din centrul Capitalei

SRI se spală pe mâini: Am transmis date cu privire la prezența unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la acțiunile publice de protest din centrul Capitalei

Un comunicat al SRI lamureste misterul prostestelor violente din noaptea trecuta. SRI precizeaza ca a  transmis Inspectoratului General al Poliției Române, Jandarmeriei Române si Serviciului de Pază și Protecție date cu privire la prezența unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la acțiunile publice de protest din centrul Capitalei.

”În legatură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la informările SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem următoarele precizări:

Serviciul Roman de Informații a acționat potrivit competențelor legale, datele și informațiile obținute exclusiv cu privire la prezența unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la acțiunile publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituțiilor legal abilitate (Inspectoratul General al Poliției Române, Jandarmeria Română, Serviciul de Pază și Protecție).

Conform Legii 51/1991 privind securitatea națională a României, republicată în 2014, și Legii nr. 14/1992 SRI are competențe pentru obținerea de date necesare prevenirii și contracarării activităților extremiste. Pe aceasta zonă, SRI nu a avut surprize operaționale. SRI nu are competențe în ceea ce privește manifestările grupărilor ultras, însă, dacă se obțin date de interes pentru instituțiile cu atribuții pe ordine publică, acestea sunt furnizate cu celeritate”, se arata in comunicatul transmis de SRI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.