SOV: Iohannis nu va mai lua un alt mandat de președinte, iar Dragnea va ajunge în penitenciar

0

Sorin Ovidiu Vantu face o scurta analiza politica privind  scandalul dintre seful statului si liderul PSD. Vîntu prezice un final dezastros pentru ambii politicieni, Iohannis nu va mai lua un al doilea mandat, in timp ce  presedintele PSD va ajunge la inchisoare.

Văzând cât este de fătălău Iohannis, Dragnea menține presiunea cu suspendarea. Evident că este un joc la cacealma, făcut în mod inutil în această fază a războiului. Din această cacealma Dragnea nu va obține nimic. Până când vor fi promulgate modificările la coduri, el va fi deja condamnat definitiv și încarcerat.

În partea cealaltă, urmare a faptului că nu a fost capabil să o apere pe Kovesi, Iohannis a pierdut totul. Electoratul pe care îl avea era un electorat activ și agresiv, hotărât să se opună actualei coaliții, chiar și prin mijloace violente. Încercarea propagandei personale de a-l arăta ca pe un mare bărbat de stat, doar pentru faptul că a respectat o hotărâre a CCR, este ridicolă. Iohannis a arătat fie că este prea laș, fie prea prost, că să fie în stare să câștige un război. Iar când te gândești că a pierdut acest război purtat împotriva unuia ca Dragnea, dezamăgirea susținătorilor săi este perfect explicabilă.

În urma acestui război toată lumea a câștigat totuși câte ceva. Iohannis nu va mai lua un alt mandat de președinte, scăpând astfel de o responsabilitate pe care, în mod evident, nu ar fi trebuit să și-o asume, în vreme de Dragnea, odată încarcerat, nu va mai trebui să tremure de frica pușcăriei. Va vedea, în sfârșit, că dracu nu este chiar atât de negru. Dar cea mai câștigată va fi nația română, care va scăpa de amândoi.

USR

Singura formațiune politică care face o opoziție autentică astăzi în România este USR. Pentru a putea crește în preferințele electoratului, acest partid va trebui să genereze o mișcare de mase. Ea poate fi generată de un anumit tip de poziționare ideologică și de o platformă-program onestă. Din tot ce am văzut până acum, acest partid ar trebui să se așeze, din punct de vedere ideologic, mult la stânga PSD-ului, un loc pe care nimeni altcineva nu a avut curajul sau inteligența să îl ocupe. Cu un discurs în care omul este mai important decât statul, românii sunt mai importanți în Europa decât ungurii, bulgarii, austrieci…, acest partid va ajunge la peste 15% în viitorul parlament și, în timp, va arunca PSD-ul în coșul istoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here