În perioada 6-8 mai, orașul Craiova, precum și localitățile Segarcea și Cezieni sunt gazdele reuniunii informale a Șefilor serviciilor fitosanitare din statele membre ale Uniunii Europene (COPHs), organizată de Autoritatea Națională Fitosanitară.

În cadrul celor două sesiuni de discuții ce au loc în prima parte a zilei de 7 mai sunt abordate subiecte precum Anul Internațional al Sănătății Plantelor 2020, raportul celei de-a 14-a reuniuni a Comisiei pentru Măsuri Fitosanitare, desfășurată la Roma în luna aprilie, sau legislația terțiară pentru punerea în aplicare a Regulamentului privind Sănătatea Plantelor (UE) nr. 2031/2016 și Regulamentul Controale Oficiale (UE) nr. 625/2017.

Astăzi se va efectua prima vizită în teren, la fermieri din localitatea Segarcea, județul Dolj urmată în data de 8 mai de a doua vizită în teren, în localitatea Cezieni din județul Olt, la pepiniera dendrologică și silvică „Elias Bondrea”, care are scopul de a pune în evidență programele de monitorizare a organismelor dăunătoare plantelor, precum și procedura de inspecție în vederea emiterii pașaportului fitosanitar la speciile reglementate.

Programul reuniunii informale este construit astfel încât să demonstreze nivelul serviciului fitosanitar din România, iar vizitele în teren au fost organizate pentru a sublinia practica obținerii materialelor de plantare sănătoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here